Opskrift...
Italiensk chokoladetrøffelkage:
Chokoladekagen
Chokoladetrøffel
Pynt
Chokoladekagen: Smelt smørret i en gryde og tag den fra varmen - eller smelt det i en skål i mikrobølgeovnen. Rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Rør æggene i, et ad gangen, og til sidst melet. Fordel dejen i en smurt tærteform (med løs kant). Bag kagen nederst i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader - den skal være lidt blød i midten. Rist pinjekernerne på bagepapir i ovnens eftervarme, til de tager farve og bliver gyldne. Sæt dem til side.
Chokoladetrøffel: Hak chokoladen. Bring piskefløde og smør i kog under omrøring. Tag gryden fra varmen. Rør chokoladen i og lad den smelte. Hæld massen i en skål og lad trøffelen sætte sig i køleskabet ca. 1 time. Bred den over kagen og drys med pinjekerner. Lad kagen stå koldt mindst 1 time før servering.
TIP: Skal kagen serveres portionsanrettet, bør man vente med at drysse pinjekernerne over, til stykkerne er skåret. Ellers trykkes de ned i chokolademassen, når man skærer. Den kan holde sig i flere dage i køleskabet.
Go' fornøjelse og velbekomme...
Susanne
D. H. Rasmussen
|
|